Indijac izveo najgori nastup u historiji umjetničkog klizanja - Dobio je 'nulu'

Nevjerovatno

Indijac izveo najgori nastup u historiji umjetničkog klizanja - Dobio je 'nulu'

Midhat Šljivak

Simar Bajaj ime je 16-godišnjeg Indijca koji se takmiči u umjetničkom klizanju. Ovaj nesretni momak je prije nekoliko dana na takmičenju u Osaki ispisao negativnu historiju jer je za tehnički dio programa dobio 'nulu'.

Sudije na juniorskom Grand Prix takmičenju u umjetničkom klizanju, koje se održavalo u Osaki, nisu imali milosti prema mladom takmičaru iz Indije.

Simar Bajaj je uzeo učešće na takmičenju, ali se nikako nije proslavio i njegovo ime je ušlo u historiju po bizarnom i negativnom rekordu.

On je za tehničku izvedbu svog takmičarskog programa dobio, vjerovali ili ne, nula bodova. Nije pokazao apsolutno ništa vrijedno spomena i sudije nisu imale drugog izbora već da mu ne daju bodove.

Ovo je prvi put u historiji da jedan takmičar završi bez bodova za tehničku izvedbu, a ukupno je za nastup dobio skromnih 5.51 bodova i zauzeo je posljednje 25. mjesto.

Oglasi

Nije nikakvo čudo što je ovaj tinejdžer završio takmičenje u Osaki na ovakav način. On u Indiji nema gotovo nikakve uslove za treninge.

Bajaj trenira samo dva sata sedmično. To je jedva prosječan dnevni trening za jednog profesionalca, ali barem se trudi nešto napraviti.

Mnogi su se pitali i otkud ovaj momak uopšte na takmičenju? Uslovi prijave na juniorski Grand Prix su sasvim jednostavni i apsolutno svi koji žele mogu se prijaviti uz dozvolu lokalne federacije.

Interesantno je da takmičari iz Indije imaju i ostale negativne rekorde. Klizačica Parry Sroha je 2021. godine na takmičenju u Krasnoyarsku dobila svega 0.84 poena.

Dvije godine ranije Harshita Ravtani je dobila 1.60 poena, ali mladi Simar je sada porušio sve negativne rekorde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi