Odbojkaši BiH pobijedili i Japan, sutra sa Hrvatskom u osmini finala Svjetskog prvenstva

Završili kao prvi u grupi

Odbojkaši BiH pobijedili i Japan, sutra sa Hrvatskom u osmini finala Svjetskog prvenstva

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ponovo je ostvarila pobjedu. Zlatni ljiljani su danas ostvarili i treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Sarajevu.

U prvom kolu su savladali Srbiju, a u drugom Sjedinjene Američke Države, a jutros je red došao i na Japan.

Tako je jutros pao i Japan, a konačan rezultat bio je 3:0, te je ostvarena nova i ponovo relativno lagana pobjeda.

Prvi set naši momci su dobili bez previše muke, tačnije i najlakše na cijelom susretu, a bilo je 25:8 za Bosnu i Hercegovinu.

Drugi set je dobijen nešto teže, jer su protivnici uspjeli da uzmu četrnaest poena, te je završeno 25:14.

Treći set je bio "najuzbudljiviji", a i njega su naši reprezentativci uzeli lagano, a konačan rezultat tog seta bio je 25:15.

Odbojkaši Bosne i Hercegovine su tako sa maksimalnim učinkom osvojili prvo mjesto u grupi A, a sutra se igra utakmica osmine finala.

Protivnik naše reprezentacije je posljednjeplasirana selekcija iz grupe B, a to je reprezentacija Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi