Slijepčević: Od ŽOK Gacko se uvijek očekuje najviši plasman

Trener ŽOK Gacko za SportSport.ba

Slijepčević: Od ŽOK Gacko se uvijek očekuje najviši plasman

D. Rakanović

Predstojećeg vikenda počinje nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice. 

Ženski odbojkaški klub Gacko u prvom kolu dočekuje Jahorinu, a trener Gacka Saša Slijepčević očekuje pobjedu. 

"U prvom kolu se sastajemo sa ekipom Jahorine sa Pala koja je novi učesnik Premijer lige i sa kojom smo na Palama prije desetak dana odigrali utakmicu četvrtfinala Kupa RS koji smo pobijedili 3:0, tako da na otvaranju sezone očekujemo maksimalnu pobjedu", rekao je za SportSport.ba Slijepčević.

Gačanke su se u prethodna dva mjeseca vrijedno spremale za novu sezonu u kojoj će pored nastupa u bh. prvenstvu igrati i Challenge kup. 

"U protekla dva mjeseca smo radili na podizanju fizičke spreme kao i tehničko-taktičkoj pripremi ekipe. Veoma smo zadovoljni urađenim kako smo se u toku priprema susreli sa nekim neočekivanim dešavanjima", rekao je Slijepčević.

Gacko su pred novu sezonu pojačale tehničar Henrietta Koulla, srednji bloker Bojana Tešević i primač servisa Marina Khovalkina iz Bjelorusije. 

"Pred ovu sezonu ostali smo bez dva standardna prvotimca, od kojih je jedna cura bila kapiten u prošloj sezoni i organizator igre u našem klubu gotovo punih 10 godina. Uspjeli smo da angažujemo određena pojačanja od kojih su se dvije cure priključile ekipi na početku priprema, a tehničar Koula će se pridružiti ekipi za 20-ak dana, jer do tada ima obaveze sa reprezentacijom Kameruna na Afričkom kupu", rekao je Slijepčević. 

Trener Gačanki istakao je da se od njih uvijek očekuje najviši plasman. 

"Što se tiče početka sezone mi nećemo imati kompletnu ekipu do četvrtog kola tako da je nezahvalno da govorimo o ciljevima u ovom momentum ali od ŽOK Gacko se uvijek očekuje najviši plasman. Najvažnije je da sve igračice koje trenutno imamo na raspolaganju su potpuno zdrave i spremne za početak sezone", zaključio je za SportSport.ba Slijepčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi