Spid savladao Fantome i osigurao novu titulu prvaka

Sjajan meč gradskih rivala

Spid savladao Fantome i osigurao novu titulu prvaka

S. Mlaćo

Jučer je odigran derbi susret XVII. kola Premijer lige BiH u sjedećoj odbojci za sezonu 2016/17, a odbojkaši Spida savladali su gradskog rivala Fantome  sa 3:2, u setovima je bilo 25:22, 25:21, 22:25, 24:26, 15:8.

Ovaj meč je odigran na fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, a opravdao je epitet derbija jer je viđeno mnogo lijepih poteza i preokreta.

SDI Spid je na kraju imao više znanja i sreće, a ovom pobjedom ovaj tim je otišao na sedam bodova prednosti u odnosu na Fantome, te je kolo prije kraja osigurao novu, ukupno osamnaestu titulu prvaka BiH, a sedmu zaredom.

Za ekipu Spid-a nastupili su: Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Edin Rizvanović, Amel Kapo, Adnan Kešmer, Muhamed Kapetanović, Muhamed Ligata, Eldar Hamzić I Armin Šehić. Trener ekipe je Mirza Hrustemović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi