Godinama se čekalo na rekonstrukciju kultne dvorane, a sada u njoj kofama zaustavljaju kišu

Prvi problemi u obnovljenoj dvorani Luke

Godinama se čekalo na rekonstrukciju kultne dvorane, a sada u njoj kofama zaustavljaju kišu

E. Škorić

Tek nedavno je završena rekonstrukcija sportske dvorane Luke u Bihaću, ali ubrzo su se uočili prvi problemi koji su svakako zabrinuli sve građane Bihaća i sve ljubitelje sporta u toj regiji.

Prije nekoliko dana je Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić rekao da su se stekli svi uslovi da se počne s korištenjem dvorane koja je nakon nekoliko godina čekanja napokon rekonstruisana.

Projekat je napravljen 2019. godine, a pet godina kasnije veći dio radova je završen. Konačno su se stekli uslovi za korištenje svih sadržaja ovog sportskog kompleksa.

"Mislim da je to na zadovoljstvo svih naših sugrađana i sportskih kolektiva koji su s nestrpljenjem očekivali završetak ovog projekta. Ono što u narednom peridou očekujemo jeste i završetak preostalog dijela sportske dvorane Luke, a to su sale za borilačke i individualne sportove, takođe i početak izgradnje pomoćnog terena uz stadion Pod borićima i izgradnja tartan staze na stadionu. Ovo je za nas, kada je u pitanju sportska infrastruktura, najveća kapitalna investicija, a to je gradski sportsko-rekreativni bazen u okviru školskog kompleksa", rekao je Sedić.

Sportski pod u dvorani je zamijenjen, stavljen je novi parket, a kapacitet je sa 800 proširen na 1225 sjedećih mjesta. Renovirane su svlačionice, toaleti, stekli su se uslovi za odigravanje vrhunskih međunarodnih utakmica. Ili ipak još nisu?

Brzo je stiglo i prvo razočarenje, budući da je uočeno da krov propušta vodu, a snimak je objavljen na facebook profilu pod nazivom "Sportska Dvorana Luke". Jasno se može vidjeti velika lokva na podu.

😭😢

Posted by Sportska Dvorana Luke on Saturday, February 10, 2024

Građani Bihaća svakako su razočarani zbog toga, a u svojim komentarima izrazili su nezadovoljstvo zbog činjenice da je dvorana rekonstruisana umjesto da se iznova počela graditi.

Ovako brzim problemima se vjerovatno niko nije nadao. Oni će svakako biti sanirani u narednom periodu, ali građani grada na Uni brinu se da će se s vremenom često suočavati sa ovom i sličnom vrstom problema.

U rekonstrukciju dvorane je, barem prema informacijama koji su se mogli naći na internetu, uloženo 2,5 miliona maraka. Unatoč trenutnom problemu, nema sumnje da će dvorana u Bihaću u budućnosti biti dom mnogih velikih mečeva, te da će i neke reprezentativne selekcije svoje utakmice igrati pred bišćanskom publikom.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
oti bihac je najzadnji usvemu ni kluba ikakog ni igralista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi