Rukometašice Ilidže sigurne protiv Bihaća i još jedan korak bliže povratku u PLBiH

Slavile sa 16 golova razlike

Rukometašice Ilidže sigurne protiv Bihaća i još jedan korak bliže povratku u PLBiH

H. Zilić

Počeo je proljetni dio Prve lige FBiH za rukometašice.

Ekipa Ilidže nastavila je dominaciju i u osmom kolu upisala i osmi trijumf te tako napravila još jedan korak prema povratku u PLBiH.

Ilidžanke su savladale Bihać rezultatom 41:25.

Ovaj meč se igrao u Bužimu, zbog renoviranja dvorane u Bihaću, a Ilidžanke su bile nominalni domaćin jer je jesenas došlo do rotacije domaćinstva.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Ilidžanke su danas bile raspucane, pa tako su se sve igračice upisale u listu strijelaca. Najefikasnija je bila Šejla Gnaić sa devet golova, Naida Škaljić i Melisa Omerović su postigle po pet pogodaka.

Kod Bišćanki raspucana je bila Erna Muhamedagić sa 13 golova, a pomenuta igračica je trenutno i najbolji strijelac Prve lige FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi