Srbija i Italija u finalu Svjetske lige

Zakazali novi duel

Srbija i Italija u finalu Svjetske lige

D. Vejo

Vaterpolo selekcije Srbije i Italije boriće se za pehar namijenjen pobjedniku Svjetske lige.

Do finala, obje reprezentacije došle su teže nego očekivano.

Delfini su ispred sebe u polufinalu imali Ameriku. U prvoj četvrtini na iznenađenje mnogih, mreže su mirovale, ako uzmemo u obzir da se radi o šuterskim timovima.

Drugi period, donio je nešto bolju igru Amerikanaca, koji isti dobijaju rezultatom 4:3, pa tako na predah odlaze s jednim golom prednosti.

Nakon predaha, bolje su zaigrali izabranici Dejana Savića. Egal je viđen u trećoj dionici (2:2), dok posljednju četvrtinu Srbija dobija sa 2:3 i tako odlazi na peterce, gdje potpuno dominiraju i otvaraju vrata novog finala.

Italija je u polufinalu bila bolja od Hrvatske, iako su svi priželjkivali finale između Delfina i Barakuda. Hrvatska je minut prije kraja susreta imala prednost od jednog gola (6:5), no Italijani se dobro brane, postižu gol i dobijaju Barakude na peterce.

Veliko finale, igra se sutra od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi