Srbija odbranila titulu prvaka Evrope

Vaterpolisti Srbije u finalu savladali Crnu Goru

Srbija odbranila titulu prvaka Evrope

E. Čaušević

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas je odbranila titulu prvaka Evrope nakon što su u finalu savladali selekciju Crne Gore (10:8).

Ekipa Srbije je pred domaćom publikom uspjela stići do titule prvaka Evrope, a u današnjoj utakmici domaće je bodrilo oko 16.000 navijača u Kombank Areni u Beogradu. Vaterpolisti Srbije još jednom su pokazali svoju dominaciju u ovom sportu, jer im je ovo bila šesta zlatna titula u svim takmičenjma zaredom.

Zlato u finalu Evropskog prvenstva Srbiji svojim golovima donijeli su Prlainović (2), Ćuk (2), Aleksić (2), Mandić, Jakšić, Pijetlović i Filipović. Crna Gora se u posljednjim minutaka utakmice golovima Radovića i Janovića uspjela vratiti na jedan gol zaostatka (9:8), ali je Srbija u posljednjem napadu preko Aleksića postigla deseti gol koji im je donio titulu prvaka Evrope.

Ovo je ekipi Srbije treća uzastopna zlatna metalja na kontinentalnim takmičenjima što je izjednačenje rekorda SSSR-a (1983/1987).

Podsjećamo, ranije danas je odigrana utakmica za treće mjesto u kojoj je Mađarska sa 13:10 bila bolja od selekcije Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi