Mikaela Shiffrin sve bliže skijaškoj i sportskoj historiji
FOTO: EPA

Došla do 79. pobjede u karijeri

Mikaela Shiffrin sve bliže skijaškoj i sportskoj historiji

Haris Zilić

Najbolje skijašice svijeta vozile su drugi veleslalom u dva dana u austrijskom Semmeringu i možemo reći da je samo pitanje vremena kada će Amerikanka Mikaela Shiffrin postati najveća skijašica svih vremena.

Shiffrin je danas u Semmeringu došla do 79. pobjede u karijeri. Ispred nje su na vječnoj listi Lindsey Vonn sa 82 trijumfa i Ingemar Stenmark sa 86 pobjeda u Svjetskom kupu.

Mikaela je nakon dvije današnje vožnje u cilju imala vrijeme 2:03.51.

Bilo je uzbudljivo u smaom finišu jer je prvoplasirana nakon prve vožnje Lara Gut Behrami na kraju zauzela drugo mjesto sa deset stotinki zaostatka za nevjerovatnom Amerikankom.

Podijum u Semmeringu danas je kompletirala Marta Bassino iz Italije u vremenu 2:03.98.

U TOP 10 današnju utrku završile su još Brignone, Grenier, Gaisenica-Daniel, Vlhova, Haaser, Moltzan i Worley.

Oglasi

Kompletne rezultate iz Semmeringa pogledajte OVDJE.

Najbolje skijašice svijeta sutra na istoj stazi u Semmeringu očekuje slalom, a nakon nove godine idu dva slaloma u Zagrebu.

Dakle tri slalom u nizu i velika šansa da Shiffrinova možda već na startu nove kalendarske godine dosta toha završi kada je u pitanju borba za Veliki kristalni globus.

Shiffrin u ukupnom poretku ima 775 bodova, druga je Sofia Goggia sa 470, a treća Petra Vlhova sa 456 osvojenih bodova.

U poretku veleslaloma vodeća je Marta Bassino sa 300 bodova, Shiffrin na drugom mjestu ima 260, a trećeplasirana Gut-Behrami 252 boda.

Top Komentari

zure28
Sad je možda vec najveća skijašica svih vremena, a do kraja karijere 100% će biti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi