Iako Igre zvanično nisu počele, već je oboren rekord star 25 godina

Veliki podvig već na startu

Iako Igre zvanično nisu počele, već je oboren rekord star 25 godina

S. Grebović

Danas će u Tokiju sa početkom od 13 sati zvanično biti otvorene Ljetne Olimpijske igre.

Iako one još uvijek zvanično nisu otvorene, već su počela nadmetanja u raznim sportovima.

Među njima je takmičenje u steljaštvu u kojem je već oboren jedan rekord. Oborila ga je južnokorejska takmičarka An San i to u kvalifikacionoj rundi.

Za one koji se slabo razumiju u ovaj sport, ona je ostvarila učinak od 680 poena, čime je za sedam bodova nadmašila podvig Ukrajinke Line Herasimenko iz Atlante 1996. godine.

"Iskreno da vam kažem nisam ovo očekivala. Presretna sam. Prvi put sam na Olimpijskim igrama i drago mi je što sam odmah postavila rekord“, rekla je ova 20-godišnjakinja.

Još tri takmičarke ostvarile su bolji učinak nego Herasimenko pre 25 godina. U pitanju su Kineskinje Jang Minhe koja je mala 677 poena, te Kang Caejung 675, dok je Špankinja Alehandra Valencija ostvarila 674 bodova.

Takmičenje u streljaštvu nastavlja se u subotu kada će se za medalje boriti mješoviti timovi.

Top Komentari

tale
od deset takmicara 4 oborilo olimpijski rekord :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti