Zlatni momci dočekani u Sarajevu, a Stevan Crnobrnja posebno je sretan: Ovo je ostvarenje sna!

Povratak reprezentacije u sjedećoj odbojci iz Tokija

Zlatni momci dočekani u Sarajevu, a Stevan Crnobrnja posebno je sretan: Ovo je ostvarenje sna!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci vratila se u Sarajevo nakon nastupa na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Zlatni momci donijeli su još jednu medalju u Bosnu i Hercegovinu. Ovog puta je to bronza koja je osvojena pobjedom nad Brazilom.

Bh. tim večeras je stigao u Sarajevo. Dočekale su ih porodice i sve je bilo veoma emotivno.

Prvu olimpijsku medalju u dresu Bosne i Hercegovine osvojio je Banjalučanin Stevan Crnobrnja.

Stevan je presretan što ima medalju oko vrata.

"Ovo je ostvarenje mog sna. Ja živim trenutno svoj sportski san", rekao je Crnobrnja.

"Nevjerovatno iskustvo za mene koje ne mogu da opišem. Hvala selektoru koji mi je dao priliku i nadam se da sam pokazao kako se igra za ovu medalju i da sam je iskoristio na pravi način".

"Ja sam dao svoj maksimum, a nadam se da ćemo Rusima poraz naplatiti na narednom Evropskom prvenstvu", rekao je Crnobrnja.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Tokiju činili su kapiten Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran. Selektor je Mirza Hrustemović.

Top Komentari

ObjektivnoGledam1946
Heroji države!
9 0
Mowzilla
Vi ste nasi ljiljani ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi