Mučno je i gledati, ali u ovoj prljavoj sobi napravio je milione eura i postao najbolji

Donosi mu sreću

Mučno je i gledati, ali u ovoj prljavoj sobi napravio je milione eura i postao najbolji

Edmir Škorić

Iako ima milione na bankovnim računima, njegova soba i prostorija u kojoj ih je zapravo i osvojio izgleda kao jedno malo smetlište.

Belgijanac Bert Stevens osvojio je nagradu od 2,5 miliona eura na glavnom događaju Svjetske serije pokera na GGPokeru u utorak uveče. Bila je to najveća pobjeda u njegovoj karijeri, mada je u prošlosti itekako uspijevao da zaradi od igranja online pokera.

Stevens je sada postavio video na društvenu mrežu X (bivši Twitter) koji prikazuje njegovu sobu u kojoj igra poker - i od samog gledanja postaje muka.

Sve je potpuno prljavo i razbacano, posvuda su pepeljare pune do vrha sa starim opušcima. Kompjuterska stolica mu se raspada kada je pogledate, presvlake su potpuno pocijepane. U pozadini se nalazi stari zid od cigle koji se doslovno raspao.

Oglasi

Stevensa uopšte nije briga za to. On ovu sobu koristi samo za igranje poker turnira, a inače živi na selu sa suprugom gdje imaju nekoliko životinja. Tamo je naravno sve mnogo urednije i čišće, a on nema namjeru da sobu u kojoj pravi milione eura očisti ili je renovira.

Stevens je godinama bio jedan od najboljih online igrača na svijetu i osvojio je mnoge velike trofeje.

Jednom je bio broj jedan na svjetskoj poker rang listi. Do sada je vjerovatno osvojio više od 10 miliona eura za virtuelnim stolovima.

I sve dok bude uspješan, garantovano je da neće pronijeniti ništa u svojoj sobi koju očito smatra sretnom takvom kakva jest.

Osim Stevensa, postoje hiljade uspješnih pokeraša koji igrajući online zarađuju pravo bogatstvo i dolaze do svjteske popularnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije