Ambasada NR Kine u Bosni i Hercegovini podržala mladu stonoteniserku Miu Hadžović

Potez za svaku pohvalu

Ambasada NR Kine u Bosni i Hercegovini podržala mladu stonoteniserku Miu Hadžović

Adnan Beganović

Mlada nada bosanskohercegovačkog stonog tenisa, članica STK Bosna, Mia Hadžović, podržana je od strane Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini.

Mlada nada bosanskohercegovačkog stonog tenisa, Mia Hadžović, učestvovala je na WTT Youth Contenderu, najvišem rangu takmičenja za mlade u Evropi, koje se od 7. do 11. novembra održalo u Senecu, u Slovačkoj.

Ovo prvenstvo predstavlja prvi reprezentativni nastup na kojem je Mia uzela učešće, a važno je napomenuti da je naša perspektivna stonoteniserka godinu dana mlađa od ostalih takmičarki u svojoj grupi, te da ovo za nju predstavlja veliko iskustvo i početak jedne lijepe sportske priče. Nažalost, Mia nije zabilježila niti jednu pobjedu ovaj put, međutim, ovo je važan korak za njen razvoj u sportu.

Odlazak na WTT Youth Contender u Slovačkoj za Miu Hadžović u cjelosti je sponzorisan od strane Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, čiji su predstavnici na čelu sa zamjenikom ambasadora, gosp. Miao Dakeom, prije turnira, u prostorijama USD Bosna Sarajevo imali priliku da u ugodnom druženju sa mladom bh. stonoteniserkom, njenim trenerom i roditeljima, razgovaraju o ovom velikom takmičenju.

Tom prilikom potpisan je i ugovor o sponzoriranju. Gosp. Miao Dake istakao je kako je bitno ulagati u razvoj sporta, naročito kad su djeca u pitanju, te naveo da će Ambasada NR Kine u BiH nastaviti podržavati ovakve projekte, dajući time dodatno na značaju saradnje između BiH i Kine kada je u pitanju podrška u razvoju i unapređenju stonog tenisa.

Top Komentari

PodvarakANeKupus
Samo nam dajte kineze i da nam oni vode državu S našom pameti i sposobnošću u radu bili bi ko Amerika
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi