Stonoteniske ekipe BiH bez glavnih aduta protiv Slovačke i Srbije

Kvalifikacije za EP

Stonoteniske ekipe BiH bez glavnih aduta protiv Slovačke i Srbije

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u stonom tenisu u muškoj i ženskoj konkurenciji 22. maja igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Muška bh. reprezentacija će u Brčkom igrati 22. maja protiv Srbije, dok će naše ženske predstavnice istog dana odmjeriti snage protiv Slovačke. Međutim, naše ekipe u obje konkurencije su znatno oslabljene jer neće moći igrati Admir Duranspahić i Emina Hadžiahmetović.

U muškoj konkurenciji selektor Vladimir Ivanek za meč protiv Srbije može računa ti na Edina Konjića, Luku Matkovića, Edina gutića i Armina Aličića, ali sigurno je veliki udarac što neće igrati Duranspahić.

S druge strane, selektorica Amela Mujezinović za okršaj protiv Slovačke može računati na Snežanu Marković, Eldu Šehić i Sanju Milojicu. Podsjećamo, dvije najbolje ekipe iz kvalifikacijskih grupa na kraju će se boriti za plasman na EP koje se naredne godine igra u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi