Sudija iz Bosne i Hercegovine dijelio pravdu u finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice
Husejnović je bez premca najbolji sudija iz naše zemlje, a kruna njegove dosadašnje karijere je i finale Evropskog prvenstva za juniorke, koje je održano upravo u njegovoj Zenici. Foto:CEV

Zeničaninu pripala velika čast

Sudija iz Bosne i Hercegovine dijelio pravdu u finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice

D. Kurbegović

Juniorska odbojkaška reprezentacija Turske je prvak Europe. U finalu igranom u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, svladala je reprezentaciju Srbije nakon velike borbe, u meču punom preokreta, rezultatom 3-2 u setovima (25-17, 16-25, 23-25, 25-16, 15-8).

Ove dvije reprezentacije, kao dvije prvoplasirane sa smotre najboljih U-19 reprezentacija starog kontinenta, osigurale su plasman na U-20 Svjetsko prvenstvo koje treba biti održano sljedeće godine. Bosna i Hercegovina je devetoplasirana reprezentacija selekcija na prvenstvu koje je održano u Zenici i Osijeku.

Jasmin Husejnović, međunarodni odbojkaški sudac iz Bosne i Hercegovine, dijelio je pravdu na finalu Europskog prvenstva za odbojkašice koje je održano u Zenici. Ovaj Zeničanin je odlično odsudio susret između Turske i Srbije, koji je, u triler završnici, pripao ekipi Turske. Ovo nije Husejnovićevo prvo veliko finale - prije tri godine sudio je i finale Challenge cupa u Atini.

Radi se svakako o velikom povjerenju koje je od Europske odbojkaške Federacije dobio ovaj sudac, a što je ujedno i velika stvar za Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine.

Husejnović (40) je inače dugogodišnji odbojkaški sudija s međunarodnim znakom, ovaj inače profesor sporta i tjelesnog odgoja godinama sudi brojne turnire i takmičenja širom Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi