Tiger Woods operisan, unutrašnjost vozila mu spasila život
Foto - Screenshot

Oglasio se tim

Tiger Woods operisan, unutrašnjost vozila mu spasila život

M. Šljivak

Čuveni golfer Tiger Woods dožiivio je jučer u Los Angelesu tešku saobraćajnu nesreću.

Woods je izgubio kontrolu nad automobilom, izletio je sa puta, te se nekoliko puta prevrnuo.

Srećom, Woods je preživio ovu tešku nesreću, a nakon svega se oglasio njegov tim.

Potvrđeno je kako je golfer doživio lom desne noge. Stradale su tibija i fibula i Woodsu je operisana noga i ugrađeni su mu šrafovi.Također, imao je povrede kostiju stopala i članka koje su isto tako uspješno sanirane. On je budan i komunicira nakon operacije.

Šerif LA Countyja Alex Villanueva govorio je jučer o nesreći. Po njegovim riječima Tigera je spasila unutrašnjost vozila.

"Vanjki dio vozila je potpuno uništen, ali unutrašnji dio je bio ključ preživljavanja. To ga je spasilo jer bi nesreća bila fatalna", rekao je Villanueva.

Woods je tokom nesreće vozio automobil Genesis GV80 koji ima čak deset zaštitnih jastuka u unutrašnjosti, te alarme upozorenja u slučaju da vozač zaspi za volanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi