Preminuo je svjetski prvak: Doktori mu ranije najavili da neće još dugo živjeti
FOTO: Instagram

Dobijao je bitke, no opaka bolest se vratila

Preminuo je svjetski prvak: Doktori mu ranije najavili da neće još dugo živjeti

S. Mlaćo
Svjetski prvak u skoku sa motkom Tim Lobinger nije izdržao bitku sa leukemijom. On je već ranije kazao da su mu doktori rekli da neće još dugo živjeti, a sada je stigla informacija da je preminuo.

Nakon dugo borbe Lobinger je 'savladao' bolest, no rak se vratio 2018. godine. Krenula je nova borba, te je nakon liječenja potvrđeno da Lobinger nema ćelije raka.

I sam je mislio da uspio opet dobiti opaku bolest, ali krajem 2021. godine veliki šok za njega.

Sve je počelo problemima sa zglobovima. Odjednom sam imao vidljiva udubljenja po cijelom tijelu. Na nogama, ramenima, glavi”, rekao je Lobinger za Bild.

“Ponovo je rak. Liječi se imunoterapijom raka u specijalnoj klinici. "Imate samo jedan pokušaj ove terapije. Nije mi išlo.", dodao je on.

U februaru prošle godine su mu doktori saopštili najtežu moguću vijest.

Oglasi

"U februaru su mi ljekari rekli da je smrt blizu. Trebalo bi da se dogovorim, da se pobrinem za svoju sahranu i da se pozdravim sa svojim najmilijima. Razgovarati sa svojom djecom je bilo teško. To su bili stvarno teški dani za mene" rekao je Nijemac.

Bolest je bila sve jača pa je krajem godine potvrđeno da Lobinger ima tek 66 kilograma. Bilo je jasno da polako 'nestaje'. Svjestan je bio toga, želio je uraditi što više pozitivnih stvari do posljednjeg dana.

U junu prošle godine je uspio odvesti kćeku Fee pred oltar što smatra velikim uspjehom.

Nakon završetka karijere Lobinger je radio kao kondicioni trener nogometnog kluba Leipzig, a radio je i privatno sa pojedinim poznatim nogometašima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi