SAD i Kina se odvojili na vrhu, Italija najuspješnija evropska zemlja
FOTO: EPA

Tabela medalja u Tokiju

SAD i Kina se odvojili na vrhu, Italija najuspješnija evropska zemlja

Haris Zilić

Okončan je drugi takmičarski dan na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nastavljena je žetva medalja, a nakon lošeg uvodnog dana, takmičarke i takmičari iz SAD-a, danas su stigli do brojke od deset medalja od čega su četiri zlatne.

Ipak lider je Kina sa 11 medalja od toga šest zlatnih i ove dvije selekcije su se već drugi dan odvojile na tabeli i očekuje nas grčevita borba do kraja Olimpijkih igara u borbi za najupsješniju naciju Igara u Tokiju.

Odličan start ima i Olimpijski komitet Rusije koji je osvojio sedam medalja, domaćin Japan ima šest, a od evropskih zemalja u vodstvu je Italija sa pet osvojenih medalja od čega je jedno zlato, jedno srebro i tri bronze.

Na tabeli osvjača medalja je i Srbija sa dvije medalje srebrom i bronzom, Kosovo za zlatom i Slovenija sa bronzom.

Podsjetimo, BiH je bila blizu osvajanja historijske medalje na Olimpijskim igrama, ali je na kraju naš tekvandoista Nedžad Husić zaustavljen u polufinalu i na kraju je osvojio peto mjesto obzirom da je poražen i u borbi za bronzano odličje.

Top Komentari

Mackintosh
MOK ce vjerovatno jednog dana doci na ideju da najneuspjesnijim drzavama u historiji OI dodjeli neke sadaka medalje. Mislim da cemo tada biti barem treca sadaka drzava u svijetu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti