SAD i Kina najsupješniji u Tokiju, Japan i Australija također u vrhu, nova medalja za Hrvatsku
FOTO: EPA

Olimpijske igre

SAD i Kina najsupješniji u Tokiju, Japan i Australija također u vrhu, nova medalja za Hrvatsku

H. Zilić

Na Olimpijskim igrama u Tokiju podijeljeno je još kompelt medalja, a mi donosimo prvi presjek tabele za 30. juli.

Prema trenutnom plasmanu, najviše medalja ima SAD ukupno 41, od čega je 14 zlatnih, ali po broju zlatnih prva je Kina sa 16 zlatnih i ukupno 34 medalje.

Domaćin Japan je skupio 15 zlatnih, a ukupno 26 medalja.

Ruski olimpijsaki komitet ima 31 medalju, a deset je zlatnih, se u TOP 5 probila Australija sa 22 medalje, devet zlatnih, dvije srebrene i čak 11 bronzanih.

Hrvatska je došla do svoje četvrte medalje u Tokiju. Veslač Damir Martina je osvojio bronzanu medalju, a Hrvatska će još podebljat žetvu medalja obzirom da finale u dubl konkurenciji kod tenisera igraju hrvatski parovi Čilić/Dodig i Mektić/Pavić.

Srbija i Slovenija imaju također četiri medalje trenutno, Kosovo dva zlata, Sjeverna Makedonija jedno srebro, dok Crna Gora i Bosna i Hercegovina još uvijek nemaju medalju u Tokiju.

Top Komentari

Realist
Sa Martinom ne moze bez stresa nikako
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti