Amerikanci u šoku, jedna od najvećih zvijezda napustila Tokio: "Demoni su u mojoj glavi"

Kraj za sjajnu gimnastičarku

Amerikanci u šoku, jedna od najvećih zvijezda napustila Tokio: "Demoni su u mojoj glavi"

E. Škorić

Najbolja gimnastičarka svijeta i jedna od najvećih zvijezda Olimpijskih igara u Tokiju Simone Biles je nakon preskoka u ekipnom višeboju odšepala sa strunjače, s trenerom otišla u svlačionicu da bi se nekoliko minuta kasnije vratila, zagrlila sve kolegice iz reprezentacije i napustila takmičenje.

"Simone se povukla zbog medicinskog problema. Obavljat će preglede na dnevnoj bazi kako bismo znali hoće li dobiti odobrenje liječnika za buduće nastupe", objavili su iz Američkog gimnastičkog saveza.

Simone se kasnije oglasila i poručila da su neke stvari važnije od medalja.

"Doista se osjećam kao da ponekad imam težinu svijeta na svojim ramenima. Olimpijske igre nisu šala. Ne vjerujem više sebi. Pokušala sam izaći za ekipu, ali moram da se usredotočim na svoje mentalno zdravlje", kazala je.

Biles je do sada na olimpijskim igrama osvojila četiri zlata, srebro i broncu, dok je na svjetskim prvenstvima osvojila 19 zlatnih medalja.

"Imam posla s demonima u mojoj glavi. Moramo da zaštitimo svoj um i svoje tijelo", kazala je.

Top Komentari

user1598977538
Nek ide Ramizu Zmaju nek joj istjera zlo ?
3 0
celikze
samo Hodzi curo da ti zapise i demoni papapa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi