Ovo je dres od preko 600.000 dolara: Obična skraćenica i potpis su mu podigli vrijednost
Foto - Instagram

Dres Toma Bradyja na aukciji

Ovo je dres od preko 600.000 dolara: Obična skraćenica i potpis su mu podigli vrijednost

M. Šljivak

Dres koji je na jednoj od utakmica Tampa Bay Buccaneersa nosio čuveni quarterback Tom Brady mogao bi biti prodat za preko 600.000 dolara.

Legendarni igrač američkog fudbala koji je godinama ispisivao historiju s New England Patriotsima, karijeru je nastavio u Tampi i odmah je ovaj odveo do naslova prvaka.

Na putu prema tituli (u finalu savladani Kansas City Chiefsi), pali su i Atlanta Falconsi, a upravo bi dres s ovog meča mogao dostići nestvarnu cifru.

Brady je potpisao dres u kojem je 3. januara 2021. godine odigrao meč, a pored potpisa ostavio je natpis G.O.A.T.

Aukcijska kuća Goldin vjeruje da je ovo jedini Bradyjev dres u historiji na kojem stoji natpis 'najveći svih vremena' (GOAT) i zbog toga bi mogao dostići rekordnu cifru.

Trenutna ponuda za dres iznosi 260.000 dolara, a aukcija za dres moguća je do 9. januara.

Toma Bradyja mnogi smatraju najboljim igračem američkog fudbala svih vremena, a ovaj 44-godišnjak je u karijeri osvojio čak sedam naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi