Čega se lik sjetio: Nakupio pijesak u tegle s mjesta oproštaja Toma Bradyja i zaradit će ludu cifru
Legendarni Tom Brady odlučio je okončati karijeru koja je trajala čak 23 godine (Foto: Screenshot)

Nevjerovatno

Čega se lik sjetio: Nakupio pijesak u tegle s mjesta oproštaja Toma Bradyja i zaradit će ludu cifru

M. Šljivak

Legendarni igrač američkog fudbala Tom Brady (45) po drugi put je odlučio okončati profesionalnu karijeru i čini se kako čuveni quarterback sada definitivno odlazi u penziju. Na njegovom povlačenju mnogi žele i zaraditi, a ono što je napravio jedan Amerikanac još dosad nije viđeno.

Tom Brady konačno se povukao iz američkog fudbala. Sa 45 godina je završio karijeru i sada se može mirno posvetiti drugim životnim stvarima.

Oproštaj vjerovatno i najvećeg igrača američkog fudbala mnogima je dao ideju za zaradu. Jedan Amerikanac došao je na ideju kakva se ne pamti.

Brady je odluku o povlačenju saopštio s plaže na Floridi. To je dalo ideju neimenovanom čovjeku da pronađe mjesto odakle se Brady javio i da nakupi pijesak u tegle te da ih proda.

On je nakupio nekoliko tegli pijeska i to na tačnoj lokaciji gdje je Tom snimio video oproštaja. Postavio je tegle s pijeskom na oglas i pokušava ih prodati.

Oglasi

Oglas s teglama pijeska postavljen je na eBay. Tražena cijena je nevjerovatnih 100.000 dolara i ovaj dečko vjeruje da tu cifru zaista može uzeti.

Ponuda za tegle dostiže nerealne cifre i ponuda je gotovo 100.000 dolara (Foto: Screenshot)

S obzirom na to kakvih bogataša ima širom svijeta, neće biti iznenađenje ako neko zaista i da ponudu za tegle s pijeskom i ostaje nam da vidimo hoće li one biti prodate.

Ovako nešto se zaista ne pamti u svijetu sporta. Mora se priznati da je ideja za zaradu izuzetna i sada se samo čeka neko dovoljno lud da ih i kupi.

Označio je lokaciju na kojoj je čuveni igrač saopštio da okončava bogatu karijeru

Tom Brady je u bogatoj karijeri sedam puta osvojio naslov NFL prvaka. Šest titula Super Bowla uzeo je s New England Patriotsa i jedan s Tampa Bay Buccaneersima, gdje je i završio karijeru.

Brady neće otići iz fudbala. On je potpisao ugovor s televizijskom kućom Fox i radit će kao analitičar. Ugovor je vrijedan nestvarnih 375 miliona dolara za 10 godina.

Jedna od tegli koja se prodaje na eBayu

Za čuvenog igrača to je još jedan od bogatih ugovora u nizu. Tokom 23-godišnje karijere on je od ugovora i sponzora uzeo nevjerovatnih 553 miliona dolara.

Lokacija s koje se objavio video

Na terenu od ugovora s Patriotsima i Buccaneersima zaradio je 333 miliona dolara, a van terena je od brojnih sponzora inkasirao ludih 220 miliona dolara.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi