Tragedija potresla NFL uoči Super Bowla: Poginuo igrač Coltsa
Foto: Colts.com

Pijani vozač usmrtio Edwina Jacksona

Tragedija potresla NFL uoči Super Bowla: Poginuo igrač Coltsa

U Americi je već nekoliko dana sve u znaku Super Bowla koji će početi za nešto više od pola sata u Minneapolisu. Tamošnja sportska javnost željno iščekuje sudar Patriotsa i Eaglesa, ali je "praznično" raspoloženje pokvarila vijest o tragediji koja se večeras dogodila u Indiani.

Naime, čitav NFL je potrešen vijestima da je u Indiani smrtno stradao linebacker Indianapolis Coltsa Edwin Jackson. Ovaj 26-godišnjak je stradao kada je na njega nalatio automobil, a navodno je istim upravljao pijani vozač.

Iz policije su saopštili da se Jackson nalazio u društvu 54-godišnjeg Jeffreyja Monroea, te da su njih dvojica stajala blizu parkiranog vozila, pored ceste, kada je ih je "pokosio" crni pick-up marke Ford.

Navodno je Jackson napistio vozilo u kojem se nalazio jer se osjećao loše, a kada je izašao "na zrak" zadesila ga je tagična sudbina.

Jacksonovo tijelo je od siline udarca odbačeno na sred prometne ceste, a jedan od policajaca koji je sasvim slučajno naišao je primijetio da crni Ford koji je pravio naglo skretanje.

Kako prenose američki mediji policajac Ty Mays je pregazio bespomičnog Jacksona, u momentu kada je usporavao svoje vozilo da bi vidio šta se desilo, jer nije ni primijetio nesretnog mladića koji je ležao na cesti.

Vozač crnog Forda je uhapšen nakon što je pješice pokušao pobjeći sa mjesta nesreće, a navodno se radi o 37-godišnjem Alexu Cabreri Gonsalesu koji je upravljao vozilom bez odgovarajuće dozvole i pod uticajem alkohola.

Ekipe hitne pomoći koje su stigle na mjesto nesreće mogle su samo proglasiti smrt Jacksona i Monroea.

Inače, nesretno stradali Jackson je bio član Coltsa od 2015. godine, nakon što je u ovu ekipu stigao poslije epizode u Arizona Cardinalsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi