Trener Fedora Chudinova poručio: Želite ubiti sport

U timu ruskog boksera svi su razočarani

Trener Fedora Chudinova poručio: Želite ubiti sport

A. Beganović

Bokserski spektakl u kojem je Felix Sturm alias Adnan Ćatić sinoć u Oberhausenu sudijskom odlukom savladao ruskog boksera Fedora Chudinova još uvijek je u centru pažnje svjetske sportske javnosti.

Njemački bokser slavio je sudijskom odlukom nakon bespoštedne borbe u 12 rundi, a sudijska odluka razočarala je Fedora Chudinova i njegov tim.

Ruski bokser i njegovi treneri su uvjereni da su sudije poklonile pobjedu Sturmu, a posebno je oštar bio Artur Piduriev.

"Njemačka je dobra, velika zemlja, ali ovo nije prvi put da želite ubiti sport. Pogledajte samo lica boksera, Fedor nema ogrebotine, dok se za Felixovo to ne može reći", izjavio je trener ruskog boksera Artur Piduriev.

Podsjetimo, iz tabora ruskog boksera već su tražili revanš i to u Moskvi, ali konačan odgovor još uvijek nisu dobili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi