Unis nakon golijade do pobjede na 30. Memorijalnom turniru 'Asim Ferhatović Hase'

Unis nakon golijade do pobjede na 30. Memorijalnom turniru 'Asim Ferhatović Hase'

E. Oštraković

Završen je 30. Memorijalni turnir 'Asim Ferhatović Hase', a u finalnoj utakmici pobjedu je ostvarila ekipa Unisa protiv tima Famosa.

Ove dvije ekipe su jučer obezbijedile plasman u finale, te su danas odigrale utakmicu koja je odlučila pobjednika ovogodišnjeg turnira.

Unis je upisao ubjedljivu pobjedu protiv Famosa iz Hrasnice, a utakmica je ponudila nekoliko prelijepih golova, ali i sjajne poteze.

Krenulo je dobro za Unis koji je već u 3. minuti došao do vodstva od 1:0. Nakon toga Unis je bio dosta bolja ekipa na terenu, te je samo bilo pitanje trenutka kada će postići drugi gol.

To se desilo u 15. minuti, a do kraja prvog poluvremena Unis je uspio postići i treći gol, te se sa tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu dosta bolja partija Famosa, ali nisu uspjeli izbjeći poraz na ovom susretu, posebno nakon nešto lošijeg prvog poluvremena.

Smanjio je Famos na 3:1, ali već u sledećem napadu bilo je 4:1 za Unis. Nakon toga postigli su igrači Unisa i peti gol na ovoj utakmici.

Famos je ponovo smanjio, ovaj put na 5:2, a nakon toga su pokušali da vrate neizvjesnost utakmici, ali od toga nije bilo ništa.

Unis je došao do vodstva od 6:2, a tri minute prije kraja Famos je ponovo uspio da smanji na 6:3. Ipak, ponovo isti scenario. Odmah u sledećem napadu postignut je gol za 7:3, ali Famos je uspio smanjiti na 7:4 što je bio konačan rezultat utakmice.

Bilo je prilika na obje strane do kraja utakmice, ali rezultat se nije mijenjao, a ono što je najvažnije jeste da je Unis pobjednik 30. Memorijalnog turnira 'Asim Ferhatović Hase'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije