Izuzetno jake ekipe na 27. Memorijalnom turniru 'Asim Ferhatović Hase'

Održana press konferencija

Izuzetno jake ekipe na 27. Memorijalnom turniru 'Asim Ferhatović Hase'

U Sarajevu će se 28. i 29. decembra održati 27. Memorijalni malonogometni turnir Asim Ferhatović Hase, a tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili članovi Organizacionog odbora.

Govorili su Mirsad Fazlagić, Mirsad Ibrić i Mufid Zimić, a svima je prije svega tema bio popularni Hase o kojem su govorili samo u superlativima.

"Naš Hase je bio inovator koji je gledao kako da unaprijedi društvo i sport. Njemu je posvećen turnir, koji nadilazi granice BiH. Novo rukovodstvo FK Vratnik potrudilo se da bude sve na vrhunskom nivou, uz učešće ekipa iz drugih zemalja", kazao je Ibrić.

Zatim je govorio i Zimić.

"Za nas je turnir važan kako bi se sjetili Haseta. Pokušali smo dovesti najbolje ekipe u ovom trenutku, jer to Hase zaslužuje. Dobili smo garancije da će svi doći u najjačem sastavu. Ekipe će biti podijeljenje u dvije grupe, žrijebanje će biti 24. decembra, neće biti dirigovano u smislu da recimo izbjegavamo da Željo i Sarajevo budu u istoj grupi".

Fazlagić je kazao da je Hasetovu veličinu teško i opisati:

"Nažalost, meni uvijek pripadne najteži zadatak – govoriti o Asimu Ferhatoviću i pokušati dočarati njegovu veličinu. Njegov moto je bio – pomozi svakome. On je imao fenomenalno čitanje tijela. U svlačionici je osjećao kada treba nekome pomoći. Biti legenda kao Asim Ferhatović, to je neponovljivo. Ovaj turnir spada u jednu od najdužih tradicija u gradu i to potpuno zasluženo", poručio je on.

Inače, na ovogodišnjem turniru učešće su uzele ekipe Sarajeva, Veleža, Slavije, Dinama iz Pančeva, Željezničara, Olimpika, Goražda i Vratnika. Bit će igrana i revijalna utakmica između veterana Sarajeva i Željezničara.

Nagrada za prvo mjesto bit će 3.000 KM, drugo 2.000 i treće 1.000 KM. Igrač koji najvše podsjeća na Haseta dobit će 200 KM, najbolji strijelac turnira 100 KM, a najbolji golman rukavice.

Uakmice se igraju u subotu i nedleju od 10.00 sati, a finale je na rasporedu u nedjelju od 18.00.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi