Tužan kraj NFL zvijezde: Aaron Hernandez počinio samoubistvo

Služio doživotnu kaznu

Tužan kraj NFL zvijezde: Aaron Hernandez počinio samoubistvo

M. Šljivak

Nekadašnja zvijezda NFL-a Aaron Hernandez počinio je sinoć samoubistvo.

Bivši igrač New England Patriotsa izvršio je samoubistvo vješanjem u zatvorskoj ćeliji u gradu Lancasteru, američka savezna država Massachusetts.

Hernandez se objesio koristeći posteljinu, a iako je ubrzo prebačen u bolnicu, pomoći mu nije bilo, te se proglasila njegova smrt.

27-godišnji Hernandez je 2013. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva igrača bejzbola Odina Llyoda, dok je prošle sedmice oslobođen optužbi za prvostepeno ubistvo Daniela de Abreua i Safira Furtada.

Hernandez je odrastao u gradu Bristolu u državi Connecticut, a nakon univerziteta Florida, stigao je 2010. godine u NFL, gdje je potpisao ugovor s New England Patriotsima.

Imao je ugovor na pet godina vrijedan 40 miliona eura, ali mu je život otišao u nekom drugom smjeru kada je 2014. godine uhapšen zbog ubistava.

Potom je i osuđen na doživotnu kaznu, a s tim se očigledno nije mogao pomiriti, te se odlučio na samoubistvo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi