U Tuzli balkansko prvenstvo u bodybuildingu

U Tuzli balkansko prvenstvo u bodybuildingu

Teme:

Bosanskom kulturnom centru Tuzla od 6.do 8. maja održat će se 20. Balkansko prvenstvo u bodybuildingu, fitnessu i body fitnessu za muškarce i žene.

Na današnjoj sjednici Organizacijskog odbora, kojoj je predsjedavao premijer Tuzlanskog kantona (TK) i predsjednik tog odbora Sead Čaušević, rečeno je da je sudjelovanje potvrdilo preko 130 natjecatelja iz 13 zemalja regije..

Premijer Čaušević i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta TK -a Nađa Avdibašić Vukadinović izrazili su nadu da će pojedinici i gospodarski subjekti dati potporu ovom sportskom događaju koji će ponovo, na najbolji način, prezentirati tu županiju, Tuzlu, ali i BiH u cjelini.

Uz Vladu TK-a, koja će biti i jedan od pokrovitelja Prvenstva, u organizaciju je uključen i Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli i Bodybuilding savez Bosne i Hercegovine.

Osim natjecateljskog dijela, u sklopu Prvenstva bit će organiziran i drugi prateći sadržaji na temu zdravlja i opreme, od čega se mogu izdvojiti okrugli sto na temu "Fitness, zdravlje ishrana…“, te izložba suplemenata, sprava za fitness i bodybuilding.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.