Uspješna sezona zeničke Mladosti začinjena trijumfom Edina Konjića na pojedinačnom prvenstvu BiH
Zeničani imali uspješnu sezonu, koju je sa stilom završio Edin Konjić osvajanjem prvog mjesta na pojedinačnom prvenstvu BiH

Član STK Mladost najbolji stonoteniser u BiH

Uspješna sezona zeničke Mladosti začinjena trijumfom Edina Konjića na pojedinačnom prvenstvu BiH

D. Kurbegović

Prošlog vikenda službeno je završena sezona kada je u pitanju stoni tenis. Nakon osvajanja titule prvaka države ekipe Mostara, koji su u dramatičnom finalu bili bolji od zeničke Mladost, na red je došlo i pojedinačno državno prvenstvo BiH.


Titulu prvaka osvojio je Edin Konjić iz zeničke Mladosti, koji je u finalu pobijedio Edina Gutića iz tuzlanske Kreke. Ovom titulom Konjić se učvrstio na prvom mjestu najboljih stonotenisera BiH, te je izborio nastup u reprezentaciji BiH.

"Ovim prvenstvom sam pokazao da sam najbolji i očekuju me u dresu reprezentacije u avgustu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se najvjerovatnije igrati u Bugarskoj. Stalno sam u vrhu, međutim ovo je izgleda nagrada za moj trud i igre ove sezone. Mi se trudimo dugi niz godina da održimo ekipu na okupu koja je sastavljena od naših igrača, od igrača iz Zenice koji su ponikli u našoj školi stonog tenisa. Prije par godina imali smo Šečibovića koji je bio prvi u svim kategorijama, kadetskoj, juniorskoj. Sada imamo neke druge dječake koji su prvi u svojim kategorijama. Tu smo još uvijek Dizdarević, Zahirović i ja koji smo nešto stariji igrači i nadamo se da ćemo u narednom periodu uz ove mlade momke ostati u vrhu bh. stonog tenisa", kazao je Edin Konjić član STK Mladost iz Zenice.

Osim titule pojedinačnog prvaka BiH, Konjić je u igri parova zajedno sa Damjanom Markovićem iz “Željezničara” osvojio drugo mjesto. Zenički par Kenan Zahirović i Adin Šećibović su bili trećeplasirani. Osvojenim medaljama na pojedinačnom seniorskom prvenstvu zenički stonoteniseri okončali su još jednu uspješnu sezonu u kojoj su potvrdili da su među najboljima u našoj zemlji, te da im fali samo još malo više lokalne podrške da osvoje titulu i u klupskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi