Van Avermaet: Žuta majica na Touru se dešava jednom u životu
Foto: EPA

Van Avermaet oduševljen pobjedom

Van Avermaet: Žuta majica na Touru se dešava jednom u životu

S. Bošković

Greg Van Avermaet (BMC) oduševljen je pobjedom na petoj etapi Tour de Francea. 

Belgijanac je izveo uspješan bijeg na 216 kilometara dugoj brdskoj etapi voženoj između Limogesa i Le Liorana, te je na cilj stigao dvije minute ispred Thomasa De Gendt. 

Van Avermaet je imao razloga za zadovoljstvo, te je na liniji cilja rekao: 

"Osjećaj je odličan. Nikad nisam sanjao da ću nositi žutu majici. Moj san se ostvario. Prošle godine sam bio sretan s jednom etapnom pobjedom, ali sad imam i žutu majicu. Ovakvo nešto se dešava samo jednom u životu", izjavio je Belgijanac, te je još dodao: 

"Do zadnjeg kilometra sam patio i nisam se mogao opustiti, no posljednji kilometar etape sam odvezao s uživanjem. Sad dolaze Pirineji i vidjet ćemo koliko još dugo mogu ostati u žutom". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi