Večeras duel Hrvatske i Srbije, gosti pješke do bazena

Nema bojazni od incidenata

Večeras duel Hrvatske i Srbije, gosti pješke do bazena

Vaterpolo reprezentacije Hrvatske i Srbije odigrat će večeras od 17.30 u Sisku međusobni meč u posljednjem kolu Evropa kupa, takmičenja u kojem su obje trofejne selekcije već izborile plasman na završni turnir u Budimpešti (od 5. do 7. aprila). 

Hrvatska je aktuelni svjetski, dok je Srbija evropski i olimpijski prvak.

I jedni i drugi nisu imali mnogo vremena za pripremu, igrači oba tima imaju naporne sezone u punom jeku, a recimo da su se srbijanski vaterpolisti Filip Filipović, Dušan Mandić, Nemanja Vico, Branislav Mitrović i Miloš Ćuk pridružili ekipi tek jučer u Sisku.

Bazen na kojem će biti odigrana utakmica nije udaljen daleko od hotela u kojem su smješteni gostujući vaterpolisti, pa je ekipa u pratnji obezbjeđenja i bez bojazni da bi im neko mogao ugroziti sigurnost, pješke otišla do bazena.

Evropa kup je kvalifikaciono takmičenje za završnicu (Super finale) Svjetske lige, a nju će, završnicu, organizirati Srbija od 18. do 23. juna u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti