Veliki napredak ka ujedinjenju Taekwondo sporta u BiH

OKBiH

Veliki napredak ka ujedinjenju Taekwondo sporta u BiH

O. Lekić

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je u proteklom periodu održao 10 sastanaka sa predstavnicimi taekwondo sporta u BiH sa ciljem trajnog rješenja problema razjedinjenosti tekwondo sporta u BiH, a na principima Zakona o sportu BiH i Lozanske izjave koja podrazumjeva jedan sport i sve klubove tog sporta, učlanjene u jedan sportski savez na nivou BiH koji je član jedne međunarodne federacije.

Olimpijski komitet BiH je ponovo okupio dio aktera ujedinjenja Taekwondo sporta koji su u fer i korektnoj diskusiji usaglasili sporne stavove na dobrobit sporta, što izuzetno ohrabruje, uvažavajući činjenicu da je ovo možda bio najteži „dio posla“ do konačnog cilja.

Ukoliko bude dobre volje i razumjevanja, taekwando sport u BiH je nadomak trajnog rješenja i definitivnog objedinjenja koji se očekuje u narednim danima.

Olimpijski komitet BiH je sličnu pomoć koja je bila plodonosna, pružio desetinama saveza, a poslednji u nizu je prošlonedeljni dogovor „Karataša“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.