Kličko saopštio teške vijesti: Došao je kraj nakon 26 godina...

Razveo se od supruge Natalije

Kličko saopštio teške vijesti: Došao je kraj nakon 26 godina...

Edmir Škorić

Vitalij Kličko, gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Kijeva, i njegova supruga Natalija, koja živi u Njemačkoj, odlučili su se rastati nakon 26 godina braka.

O tome je u utorak izvijestila agencija DPA. Bivši svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji jedno je od lica ukrajinskog otpora od početka ruske invazije.

"To je želja nas oboje", rekao je 51-godišnji Kličko u intervjuu za ukrajinski portal Babel i time ptovrdio rastanak od svoje supruge Natalije.

"Dugi niz godina imali smo različite interese, različite živote. A sada smo odlučili to i službeno učiniti", dodao je bivši bokser.

Natalija (48) se prije nekoliko godina preselila u Hamburg. Prema Kličkovim riječima, oni su i dalje u dobrim odnosima i pazit će jedno na drugo.

Imaju dva sina i kćer od 17 do 22 godine. Vjenčali su se u Kijevu u aprilu 1996. godine.

Oglasi

50-godišnji Kličko, koji je od početka rata u Ukrajini zajedno s bratom Vladimirom, nedavno je rekao da samo jedan čovjek može da spasi njegovu zemlju.

"Već sam pozvao Papu, poslao sam mu službeno pismo. Bio bi to vrlo snažan signal imati ga ovdje, vrlo važan simbolički posjet koji bi donio mir našoj zemlji, jer je Papa međunarodna osoba", rekao je Kličko i dodao:

"Kad bi Papa došao kod nas, u naš grad, bilo bi to simbolično putovanje koje bi donijelo mir Ukrajini, jer cijeli svijet se divi Papi, sluša njegove riječi. To bi bilo odlično."

"Dobio sam informaciju da tražim spoj. Ako se donese odluka, bilo bi prekrasno primiti Svetog Oca ovdje, donijeti mir u Europu. Upamtite da je ovaj rat najveći u Europi od Drugog svjetskog rata", zaključio je Kličko.

Top Komentari

zilan66
Prije ces ga primit od pape nego sto ce te primit.
3 0
Thierry.Henry
Klicko,nemas pojma....najveci Rat posle 2 svjetskog je Bio onaj Rat kad Su agresori napali BiH ..ne ovo...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi