Vlašić i Kostelić hrvatski sportisti godine

U Izboru Sportskih novosti

Vlašić i Kostelić hrvatski sportisti godine

Jedna od najboljih atletičarki svijeta, Blanka Vlašić i aktuelni pobjednik Svjetskog kupa u alpskom skijanju, Ivica Kostelić, drugu godinu uzastopno, izabrani su za najbolje sportiste Hrvatske u izboru "Sportskih novosti".

Blanki Vlašić je to šesti trofej za najbolju sportašicu Hrvatske i uskoro bi mogla dostići Janicu Kostelić, koja je osam puta bila najbolja, dok je Kostelić slavio četiri puta.

Ženskom ekipom godine, proglašene su hrvatske košarkašice, koje su osvojile peto mjesto na evropskom prvenstvu u Poljskoj, dok je muška ekipa godine vaterpolska reprezentacija Hrvatske, koja je na SP u Šangaju osvojila treće mjesto. Nagrada za "fair-play" pripala je mladom hrvatskom košarkašu Mariu Hezonji.

U 60. izdanju izbora Sportskih novosti učestvovalo je gotovo 400 novinara iz 56 redakcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.