Vuelta se neće voziti kroz Portugal

Nove promjene u ruti

Vuelta se neće voziti kroz Portugal

Admin Čaušević
Teme:

Došlo je određenih promjena u prvotibno planiranoj ruti Vuelte. Jedna od najvećih bicilističkih utrka se neće voziti kroz Portugal, objavili su organizatori. 

Nakon pandemije koronavirusa start utrke je zakazan za 20. oktobar, a ranije su otkazane prve tri etape koje su se trebale voziti u Nizozemskoj pa će ovogodišnje izdanje umjesto 21 imati 18 etapa.

"S obzirom na vanrednu situaciju izazvanu krizom zbog bolesti COVID-19 te da ne možemo garantovati optimalne uslove za prolaz utrke zemljom, odnosno kroz gradove Porto, Matosinhos i Viseu, odlučili smo otkazati prolazak Vuelte 2020. kroz Portugal", navodi se u saopštenju organizatora.

U međuvremenu organizatori rade na alternativnim rutama kroz Španiju, a dolazak u Madrid je prema novom planu zakazan za 8. novembar. Naglašeno je kako utrka neće biti dodatno skraćena.

Ovo znači da će se ovogodišnje izdanje Vuelte voziti van Španije samo u šestoj etapi kada bicikliste očekuje legendarni uspon Col du Tourmalet u Pirinejima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi