Zajko Zeba zablistao u finalu i donio titulu City Parku

Završen turnir FIS gol

Zajko Zeba zablistao u finalu i donio titulu City Parku

E. Čaušević, foto: A. Berbić

Malonogometni turnir FIS Gol završen je sinoć, a pobjedu u finalu na kraju je upisala ekipa City Parka koja je bila bolja sa 2:1 od Pekare Zlatno zrno.

Finalne utakmice u kategorijama za seniore i veterane ponudile su nam mnogo uzbuđenja, a na kraju više razloga za slavlje imali su City Park i ViK. City Park je u finalu za seniore bio nolji od Pekare Zlatno zrno sa 2:1, a heroj ovog finala bio je Zajko Zeba koji je postigao oba gola.

City Park je od samog početka bio bolji na tereni i ovaj tim je s dva gola Zebe došao do prednosti od 2:0. Ipak, protivnički tim uspio se vratiti u meč golom Dehan Debelnogić, ali ispostavilo se da je to bio konačan rezultat u ovom meču.

Pored ovog meča odigrano je i finale u konkurenciji veterana gdje je Vodovod i kanalizacija (ViK) slavio sa 5:3 protiv Zamma. Zamm je imao prednost od 2:o golovima Krke, ali jeVik došao do preokreta. Dva gola je dao Rokša, a jedan je dodao Marković.

Zamm je uspio izjednačiti na 3:3 preko Šabanovića, ali to je bilo sve od ovog tima. ViK je do kraja meča postigao još dva gola, a oba puta pogodio je Davor Marković koji je tako donio titulu svojoj ekipi.

Utakmice za treće mjesto u obje konkurencije riješene su tek nakon penala. Kod seniora Balon Dekor je savladao Hadžajlić sa 7:6 nakon penala, a kod veterana istim rezultatom Sensu je bio bolji od Čengić Vile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi