Zatvorene Paraolimpijske igre u Londonu

Bh. predstavnici odbranili čast države

Zatvorene Paraolimpijske igre u Londonu

A. Haznadarević

Paraolimpijske igre u Londonu, sinoć su na Olimpijskom stadionu u Staffordu zvanično zatvorene.

Igre na kojima je nastupilo nešto više od 4200 sportista, koji su došli iz 164 zemalja svijeta, zatvorene su spektakularnom caremonijom kojoj je prisustvovalo 80.000 gledalaca.

Predsjednik Organizacionog odbora Sebastian Coe i predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Philip Craven, u svojim govorima su odali počast hrabrim sportistima, koji su uprkos invaliditetu postigli nevjerovatne uspjehe, te su i jedan i drugi složni da su ovo bile najbolje Paraolimpijske igre ikada:

"Paraolimpijci su svojim trudom i zalaganjem učinili svijet pravednijim nego što je bio prije 12 dana. Pokazali su da je sve moguće. Hvala vam što ste svijetu pružili globalni spektakl koji će se zauvijek pamtiti. Ovo su najbolje Paraolimpijske igre ikad", zaključili su.

Svečanost su uveličale i muzičke zvijezde Jay-Z i Rihanna.

I Bosanci i Hercegovci mogu biti više nego zadovoljni nastupima naših predstavnika, atletičarka Sanela Redžić je ostvarila četvrtu poziciju u disciplini bacanja kugle, postavivši pri tome svoj novi rekord (8,67 metara). Pored uspjeha Redžićeve, bh. reprezentativci u sjedećoj odbojci su postigli jedan od najvećih uspjeha u svojim bogatim karijerama, te će se u domovinu vratiti za zlatnim medaljama oko vrata.

Paraolimpijski tim Bosne i Hercegovine će se iz Londona vratiti danas, kada će u 15 sati i 30 minuta biti upriličen doček na sarajevskom aerodromu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.