Zenica domaćin Balkanskih igara za mlade u stonom tenisu
Zenička Arena bit će spremna za Balkanske igre

Očekuje se dolazak 180 takmičara

Zenica domaćin Balkanskih igara za mlade u stonom tenisu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

STK "Mladost" iz Zenice od 6. do 10. juna biće domaćin Balkanskih igara u stonom tenisu za mlade. Ovaj događaj već sada plijeni pažnju šire javnosti, tako da se očekuje pravi spektakl u zeničkoj Areni.

Pripreme za veliku sportsku manifestaciju “Balkanske igre” su odavno počele. Neposredno pred prvomajske praznike organizacioni odbor na čelu s predsjednikom Semirom Šutom održao je prvi sastanak.Ocijenjeno je da pripreme teku prema planu i da će Zenica spremno dočekati veliki broj sportista, sportskih radnika i zvaničnika stonoteniskih saveza Balkana.

Trenutno je glavni akcenat zaokruživanje finansijske konstrukcije igara. Grad Zenica i Zeničko dobojski kanton su generalni pokrovitelji igara.

Očekuje se dolazak takmičara iz 11 zemalja s preko 180 takmičara i takmičarki u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Ukupan broj gostiju i učesnika će biti oko 250 zvanica. Takmičenje će se odvijati u Areni Husejn Smajlović.

Posredstvom stonoteniskog saveza BIH s firmom STAG iz Indije koja ima svoju filijalu u Holandiji potpisan je ugovor o isporuci 12 novih stonoteniskih stolova s pratećom opremom, a  isporuka se očekuje sredinom maja.

U završnoj fazi su i pripreme za organizaciju sudijskog seminara i licenciranja sudija za Balkanijadu.

Organizacijom ovih igara Grad Zenica stiče uslove i za domaćinstva velikih sportskih manifestacija, poput Evropskog prvenstva u stonom tenisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi