Ukrajinska trenerica preživjela granatiranje Harkova: Mislila sam da ću umrijeti živa zakopana
Foto: Twitter

Morozova opisala preživjelu tragediju

Ukrajinska trenerica preživjela granatiranje Harkova: Mislila sam da ću umrijeti živa zakopana

E. Ganibegović

Ukrajinska trenerica plivanja Ajuna Morozova samo je pukim čudom preživjela granatiranje Harkova.

Iako je Harkov idalje pod kontrolom Ukrajinaca, ovaj grad bombardovan je danas od strane ruskih snaga, a što je najgore bombe su padale i na stambene objekte, a stradali su i nevini civili, žene i djeca.

Spomenuta Ajuna Morozova ostala je zatrpana u ruševinama zgrade i vjerovatno ni sama nije svjesna šta je uspjela da preživi.

"Radla sam kao dobrovoljac i služila obroke vojnicima. U takvoj situaciji ne mogu stajati po strani. Ovo je moja zemlja! I upravo u ovoj zemlji planiram postati ministar omladine i sporta. Ležeći pod ruševinama, molila sam se svim bogovima na svim jezicima koje znam. Nisam se mogla pomaknuti i samo sam glasno plakala. Mislila sam da ću umrijeti živa zakopana. Srećom, pronašla me Zenia, jedna od volonterki", kazala je Morozova.

Inače, Morozova je bila trenerica i Mychajla Romanczuka, osvajača medalja ne kontinentalnim i svjetskim smotrama.

Nažalost, neki nisu imali sreće kao što je imala Morozova. Vitaly Sapylo i Dima Martynenko su poginuli, a smrtno je stradao i Yevhen Malyszew, 19-godišnji ukrajinski biatlonac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi