Šta se desilo s Amerikankom koja je osjetila smrt u bazenu? Rijetko ko bi uradio ono što je ona!

Potresne scene su obišle svijet

Šta se desilo s Amerikankom koja je osjetila smrt u bazenu? Rijetko ko bi uradio ono što je ona!

Admin Čaušević

Prošlo je više od godinu kako je Amerikanka Anita Alvarez osjetila smrt u bazenu tokom Svjetskog prvenstva u umjetničkom plivanju u Budimpešti.

Scene kako Alvarez spasitelji i trener izvlače iz bazena su bile zaista potresne i obišle su svijet. Tada su ovu 26-godišnjakinju izvukli njena trenerica Andrea Fuentes i spasitelji.

Ona je izgubila svijet u bazenu, a trenerica je znala da nije nešto u redu čim je shvatila da američka takmičarka ne izlazi iz bazena.

To nije bio prvi put da se Alavarez onesvijesti u bazenu pošto je isto doživjela i 2021. godine na takmičenju u Barcelonu.

"Nažalost, vidjela dam da se ovo dešava i ranije. Odmah sam znala... Na njihovom posljednjem elementu, mogla sam reći da se nešto događa. Bilo je teško gledati, definitivno", govorila je njena majka Karen Alvarez.

Oglasi

Godinu nakon incidenta Anita je po prvi put objavila snimak koji je umalo koštao života. Tada je na takmičenju završila kao sedma.

Imala je želju i da nastupi u ostaku takmičenja, ali joj FINA iz zdravstvenih razloga to nije dozvolila što je bio i logičan slijed događaja.

Scenu kada Anitu njena trenerica vadi iz vode je ugledni list Time uvrstio među 100 najbolji fotografija 2022. godine, što se sluteći po reakciji na Instagramu Amerikanki nije uopšte svidjelo.

Iako je osjetila smrt Alvarez ne odustaje da slijedi svoje snove te je u međuvremenu nastupila i na nekoliko takmičenja što potvrđuju njene objave.

Naredni cilj je je da izbori nastup na Olimpijskim igrama 2024. godine, nakon što je ranije u Tokiju u duetu sa Lindi Schroedere završila na 13. mjestu.

Trenutne se nalazi u Japanu gdje se priprema da nastupa za selekciju SAD-a na takmičenju protiv domaće selekcije. I dok bi mnogi odustali nakon što su izbjegli tragediju u bazenu, Amerikanka djeluje neustrašivo i nastavlja da ide ka svom snu...