Čestitke Lani sa svih strana: Velež, Sportski savez Mostara, Ambasada SAD-A, FSBiH, Džanan Musa...

Veliki uspjeh bh. sporta

Čestitke Lani sa svih strana: Velež, Sportski savez Mostara, Ambasada SAD-A, FSBiH, Džanan Musa...

A. Beganović

Novoj evropskojh prvakininji u disciplini 200 metara delfin, Lani Pudar, čestitke stižu sa svih strana.

Lana Pudar, 16-godišnja bosanskohercegovačka plivačica nova je prvakinja Evrope u disciplini 200 metara delfin.

Nakon što je osvojila bronzanu medalju na 100 metara delfin, naša najbolja plivačica je danas u utrci 200 metara delfin, pokorila Evropu.

Očekivano, Bosna i Hercegovina je oduševljena, mladoj Lani čestitke stižu sa svih strana, a između ostalog oglasili su se i iz Sportskog saveza Mostara, američke Ambasade i mnogo drugih.

"Još jedna vrhunska utrka i još bolji rezultat. Pokazala si izvanrednost naša 'zlatna djevojčice'. Iskrene čestitke za ostvareni rezultat i titulu evropske prvakinje. Ponos si našeg Mostara i Bosne i Hercegovine. Bravo Lana", naveo je prvi čovjek Sportskog saveza Mostara Senad Kevelj.

Oglasila se i američka Ambasada: "Čestitamo zlatnoj Lana Pudar na fenomenalnoj utrci 200m delfin kojom je postavila zastavu BiH na pobjedničko postolje Evropskog prvenstva u Rim."

Oglasi

No, to nije sve. Čestike su uputili i iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, zatim se oglasila i gradonačelnica Sarajeva, mostarski Velež, Džanan Musa, ali i mngi drugi.

"Čestitke za Lanu Pudar! Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar ostvarila je danas veliki uspjeh i osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu. Pudar je osvojila prvo mjesto sa vremenom 2:06.81, dok je na ovom šampionatu već osvojila bronzanu medalju u disciplini 100 metara delfin.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine čestita Lani Pudar na vrhunskim nastupima na Evropskom prvenstvu i ostvarenim rezultatima", naveli su iz Fudbalskog saveza naše zemlje, dok je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić istakla:

"Zlatna naša šampionko, donijela si nezmjernu radost u našu domovinu! Rastu uspjesi, a time i predvidjena nagrada Grada Sarajeva, koju ćemo punog srca duplo povećati. I iznos od 20.000 KM je mali za sve ono sto zaslužuješ, ali znaj da imaš našu podršku! Lana Pudar volimo te!"

"Briljantna mostarska sirena, naša Lana Pudar ostvarila je još jedan historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu osvajanjem zlatne medalje u disciplini 200m delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu. Ovim podvigom je postigla i najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Na takmičenju je skoro već tradicionalno bila najmlađa takmičarka, što je jasan pokazatelj njenog talenta i kakva nevjerovatna karijera je tek očekuje. Mostarska sirena je postala zlatna mostarska sirena. U ime kolektiva Fudbalskog kluba Velež Mostar, našoj Lani, njenim trenerima i porodici Pudar od srca čestitamo i želimo još mnogo, mnogo uspjeha. Sijaj mostarska sireno", čestitka je koju je Lani upustio FK Velež, dok je Musa napisao:

"Koliko puta je potrebno reći bravo za Lana Pudar. Ti si ponos svih nas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi