Zlatna medalja oko vrata i suze u očima dok se himna BiH orila u Rimu

Lana Pudar je ponos naše zemlje

Zlatna medalja oko vrata i suze u očima dok se himna BiH orila u Rimu

E. Čaušević

Fantastična Lana Pudar danas je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Lana je prije nekoliko dana oduševila Bosnu i Hercegovinu historijskom bronzanom medaljom u disciplini na 100 metara delfin, ali danas je otišla korak dalje.

Fantastična bh. plivačica je danas nastupila u finalu utrke u disciplini na 200 metara delfin i počistila je svoju konkurenciju i osvojila je zlatnu medalju.

Ovaj 16-godišnja Mostarka je tako oduševila cijeli svijet i pokazala je o kakvoj plivačici se radi, te je naša država dobila prvakinju Evrope što je zaista nevjerovatan podvig.

U Rimu je večeras održana i dodjela medalja, a upravo je Lana bila u centru pažnje.

Nakon što je dobila zlatnu medalju u Rimu se intonirala i himna Bosne i Hercegovine što najbolje pokazuje kakvog ambasadora imamo u ovoj djevojci koja je ponos naše cijele zemlje.

Oglasi

Također, tokom intoniranja himne naše zemlje vidjele su se suze u očima naše Lane koja je sigurno itekako ponosan na svoj najveći uspjeh u karijeri.

Podsjećamo, Lana je završila utrku u vremenu 2:06.81 i vodila je od samog početka kada je nametnula nevjerovatan tempo.

Srebro je osvojila danska plivačica Helena Rosendhal Bach, dok je treća bila italijanska plivačica Ilaria Cusinato. Snimak ove utrke možete pogledati u videu ispod.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...ljepotica nasa zlatna,bravo...tako se reaguje na himnu svoje domovine...hvala ti sto si nas usrecila,sve najbolje u buducnosti i jos mnogo medalja da nam osvojis...ako Bog da i svjetsko i olimpijsko zlato da uzmes.
21 0
Ado_GTI
Prava Bosanka, ponos naš.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi