Avdić i Dračić u polufinalu, rekord Kadića

Evropsko prvenstvo u Litvaniji

Avdić i Dračić u polufinalu, rekord Kadića

Haris Zilić, foto: T. Hebib

U litvanskom Vilnjusu počelo je Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju na kojem boje Bosne i Hercegovine brani pet reprezentativaca.

Prvog dana takmičenja uspješne nastupe imali su takmičari PK Sport time iz Sarajeva Iman Avdić, Kenan Dračić i Arian Kadić.

Iman Avdić dobru formu sa nedavnog Evropskog seniorskog prvenstva održanog u Beogradu danas je potvrdila u Litvaniji gdje je isplivala plasman u polufinale na 200 metara kraul.

U istoj disciplini mjesto među polufinalistima osigurao je i Kenan Dračić. Polufinalne trke na rasporedu su večeras u 18 časova.

Njihov klupski kolega Arian Kadić u disciplini 50 metara prsno sa rezultatom 30.28 postavio je danas novi juniorski državni rekord Bosne i Hercegovine.

U pratnji trenera Evelina Avdića na Evropskom juniorskom prvenstvu nastupiće i Zerina Vrabac, takođe članica PK Sport time. Bh. boje brani i Ivan Ivanović član mostarskog Zrinjskog.

Oglasi

Ovo je anstavak sjajnih rezultata za bh- plivanje u 2024. godini.

Nedavno završenom Evropskom prvenstvu za seniore u Beogradu po prvi put smo imali dvije plivačice u finalima.

Lana Pudar je osovjila srebrenum edlaju na 200 metara delfin, a IMan Avdić je bila osmoplasirana na 400 metara slobodnim stilom.

Od 27. jula do 11. augusta idu Olimpijske igre u Parizu, a u plivanju će boje Bosne i Hercegovini braniti Lana Pudar.

Do kraja godine ima još izazova naše plivače pa bi 2024. godina mogla biti jedna od najuspješnijih za bh. plivanje

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti