Sa 14 mjeseci roditelji su joj na tijelo vezali bombu i raznijeli se, sada je čudo od djevojke

Paraolimpijka i model

Sa 14 mjeseci roditelji su joj na tijelo vezali bombu i raznijeli se, sada je čudo od djevojke

A. Čaušević

Haven Shepard je imala 14 mjeseci kada su joj roditelji, koji su bili u vanbračnoj vezi, vezali bombu za tijelo i držali je u rukama s ciljem da izvrše porodično samoubistvo. 

Vjerovali su da ako ne mogu biti zajedno, svi trebaju umrijeti. Roditelji su preminuli u eksploziji, ali je mala djevojčica za pravo čudo preživjela, iako su joj obje noge amputirane ispod koljena zbog ozbiljnih povreda.

Bez obzira na istinsku tragediju uopšte ne krivi roditelje za ono što joj se desilo.

"To je život kojeg nikad nisam živjela, ne sjećam se", rekao je Shepard prije nekoliko dana za magazin People.

"Izgubila sam noge, mogla sam izgubiti i život", priznala je sada 18-godišnja djevojka koja će se takmičiti u plivanju na 100 metara leđno na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i to kao predstavnica SAD-a.

Šest mjeseci nakon što je izgubila roditelje, usvojili su je Shelly i Rob Shepard, tako je dobila porodicu i drugu šansu.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQXIk14p_uy/[/instagram]

"Veoma sam im zahvalna što su me spasili. Dali su mi svijet", priznaje Haven koja je odrasla sa četiri starije sestre i dvojicom braće.

"Uvijek sam se braćom šalila da sam čudo od djevojke i da sam omiljena kod mame i tate", govori kroz šalu.

Tokom sedmice ima osam treninga u bazenu, istovremeno je angažovana i kao model. Idol joj je Jessica Long, 13. puta paraolimpijska pobjedniva koja također ima dvostruku amputaciju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPqlM6upVXK/[/instagram]

Cilj joj je da inspiriše i motiviše druge u svijetu. Jedno vrijeme je bila i model za prestižni brend Tommy Hilfiger.

"Tu sam shvatila da ne postoji savršeno tijelo. Ima pregršt ljudi sa ovakvim tijelom i ovakav načinom života. Ukoliko pogledate oko sebe svi imamo neke izbočine ili modrice pa smo nesavršeni", poručila je Shepard.

Top Komentari

Klicko
Dobra ckaPi natego bi te bez razmisljanja :D
4 16
bk123
Bravo curo...ti si već dobila velike bitke ...to je snaga volje i čista glava. Bravo još jednom
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi