Iman Avdić maestralnim plivanjem oborila novi državni rekord
FOTO: T. Hebib

Na mitingu u Dubrovniku

Iman Avdić maestralnim plivanjem oborila novi državni rekord

H. Zilić

Plivanje je sve popularniji sport u Bosni i Hercegovini. Nakon fenomenalnih rezultatat Lane Pudar na scenu lagano dolazi još jedna naša mlada nada, a riječ je o Iman Avdić.

Iman je u odličnoj formi ove godine što je i pokazala na mitingu u Dubrovniku.

Dubrovnik je bio domaćin mitinga "Zlatni Orlando" koji je održan povodom 100 godina postojanja Plivačkog kluba Jug.

Naša mlada plivačica je briljira i postavila novi državni rekord.

Tačnije, Iman je postavila novi seniorski rekord BiH u disciplini 400 metara mješovito.

Vrijeme novog rekorda u pomenutoj disciplini iznosi 4:53:57.

Oglasi

Sve navedeno bilo je dovoljno da Iman suvereno osvoji zlatnu medalju u juniorskoj konkruenciji na mitingu u Dubrovniku.

Prije rekorda Iman je trijumfovala i u disciplini 400 metara slobodnim stilom u seniorskoj konkurenciji, ato je bilo lagano zagrijavanje za ono što je kasnije došlo u vidu državnog rekorda.

Plivačica PL Sport Time iz Sarajeva je nastup u Dubrovniku iskoristila kao pripremu za Svjetsko seniorsko prvenstvo za koje je već ostvarila normu.

Iman Avdić je još jedan pokazatelj da plivanje u našoj zemlji iz godine u godine sve više raste, a naši mladi plivači, posenbo plivačice ppokazuju zavidne rezultate na svjetskoj sceni.

Dodajmo na kraju da je u utrci u Dubroviniku bh. plivačica iza ostavila višestruku evropsku prvakinju Zsuzanu Jakabos iz Mađarske, te pobjednicu s Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) Lucijanu Lukšić iz Hrvatske.

Top Komentari

epa
Curica u plasteniku trenirala .... Svaka.čast..
0 0
Brazuka
Niko kao lana Pudar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi