Mostarka ponovo odlična: Lana Pudar prošla u polufinale u disciplini 200 metara leptir

Novi nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti

Mostarka ponovo odlična: Lana Pudar prošla u polufinale u disciplini 200 metara leptir

E. Čaušević

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar nastupila je danas u kvalifikacijama u disciplini 200 metara leptir na Svjetskom prvenstvu.

Nakon odličnog nastupa u disciplini na 100 metara u velikom bazenu u Budimpešti gdje je Lana završila na osmoj poziciji jutros je naša plivačica ponovo nastupala.

Ovaj 16-godišnja Mostarka je jutros imala nastup u kvalifikacijama u disciplini 200 metara leptir i na kraju je uspjela da se plasira u polufinale.

Lana je nastupila u trećoj grupi u kvalifikacijama, te je zauzela četvrto mjesto s vremenom 2:10.20 što je bilo dovoljno da se plasira dalje.

Polufinale utrke u ovoj disciplini na rasporedu su večeras. Prva polufinalna grupa plivat će od 19:18 sati, a druga će nastupiti u 19:25 sati. Finale u ovoj disciplini je sutra s početkom u 18 sati.

Treba istaći da će Lana na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti nastupati još i u disciplini 50 metara delfin.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Svaka čast. Idemo lagano do još jedog finala.
2 0
Mowzilla
Bravo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi