Lana Pudar bez polufinala u najbržoj disciplini

Završene kvalifikacije

Lana Pudar bez polufinala u najbržoj disciplini

H. Zilić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar jutros je nastupila u svojoj trećoj utrci na Svjetskom prvenstvu za seniorke koje se održava u Budimpešti.

Lana se takmičila u kvalifikacijama jedne od najbržih utrka u plivanju, 50 metara delfin, a u svojoj šestoj kvalifikacionoj utrci zauzela je  osmu poziciju s vremenom 27.14, što na kraju nije bilo dovoljno za polufinale.

Naša takmičarka na tekućem prvenstvu ima već dva finala i očigledno je umor ostavio traga jer je sinoć plivala finalnu utrku na 200 metara delfin.

U finalnoj utrci na 100 metara delfin zauzela je osmo mjesto, dok je bila šesta u svijetu na utrci 200 metara delfin, a u pomenutoj utrci bila je najbolje plasirana plivačica iz Evrope.

Pomenute kvalifikacije su bile i posljednji Lanin nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpetši.

Promo

Top Komentari

celikze
Bravo djevojcice.Samo nastaviti dalje raditi.Vrijeme radi za tebe.Tek pravi rezultati rada ce biti za 5god.Poslije toga ide branje plodova.Sretno Lana.
5 0
user1574859714
Mlada je ona ali u plivanju je pretesko biti prvi Pa ovi plivaci iz USA i Australije su masine.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi