Lana Pudar kreće po polufinale na Olimpijskim igrama
Foto - OKBiH

Mlada bh. plivačica

Lana Pudar kreće po polufinale na Olimpijskim igrama

M. Šljivak

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Talentovana Mostarka od 12:30 sati će nastupiti u četvtfinalnu discipline 100 metara leptir, a cilj je svakako plasman u polufinale.

Lana ove sezone ima zaista sjajne rezultate. Pred Tokio je poručila da će za nju biti veliki uspjeh plasman među 16 najboljih za što svakako ima kvalitet.

Pred mladom bh. plivačicom je poprilično teška grupa. Predvodi je svjetska prvakinja Margaret MacNeil, a pored nje u kvalifikacionoj grupi su još:

Katerine Savard (Kanada), Arina Surkova (Rusija), Marie Wattel (Francuska), Claire Curzan (SAD), Erin Gallagher (Južna Afrika), Maria Ugolkova (Švicarska).

U slučaju da Lana prođe u polufinale ono će se održati sutra 25. jula, a finale je zakazano za 26. juli.

Oglasi

Lana Pudar je već ispunila jedan san na Olimpijskim igrama

Lana je već na dolasku u Tokio ispunila jedan san. Upoznala je svog uzora, švedsku plivačku zvijezdu i apsolutnu rekorderku u disciplini 100 metara delfin, Saraj Sjostrom.

"San mi se ostvario", napisala je Lana i zatim je dodala:

"Onaj osjećaj kada te tvoj uzor podijeli na svom storyju", napisala je Lana uz fotografiju sa Sarah.

Sjostrom je olimpijska i svjetska rekorderka na 100 metara delfin sa vremenom 55.48 i u Tokiju će braniti zlato iz Rio de Janeira. Naravno, i na ovim Igrama je apsolutna favoritkinja za zlato.

Lani svakako želimo puno sreće i da ostvari veliki rezultat za sebe i za Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Sretno i bez opterecenja. Tako mlada a na Olimpijskim igrama je veliki uspjeh!
10 0
Hele
Sretno mlada damo. BiH i cijeli region je uz tebe
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi