Čudo od djeteta iz BiH: Mostarka Lana Pudar sa 14 godina ruši rekorde
Foto - EPA

Prva na mitingu u Zagrebu

Čudo od djeteta iz BiH: Mostarka Lana Pudar sa 14 godina ruši rekorde

M. Šljivak

Mlada Mostarka Lana Pudar sa 14 godina pravi nevjerovatne rezultate u plivanju.

Ova 14-godišnjakinja pobijedila je danas na plivačkom mitingu u Zagrebu u disciplini leptir sa vremenom 57.86 i postavila je rekord mitinga koji se održava već gotovo pet decenija.

Lana je pomela konkurenciju u finalu. Iza sebe je za ostavila Aminu Kajtaz (59.27) i Milicu Opačić iz Srbije (59.38). Treba svakako istaći da je mala Lana plivala samo nešto više od dvije sekunde sporije od svjetskog rekorda Šveđanke Sarah Sjostrom (55.48) i ovo je svakako čudesan rezultat.

Ovaj rezultat kojeg je napravila Lana je zaista fenomenalan i nema dileme da bi u budućnosti mogla praviti rezultate koji će donositi brojne medalje sa velikih takmičenja.

Top Komentari

kovacic
57.86 je brutalan rezultat, u SADu bi bila 3 desetinke ispod državnog rekorda u grupi do 16 godina, a u grupi do 14 uvjerljivi rekord.
8 0
Darkwood
Drago mi je ali bojim se da ce dres komšija obuci, jer oni vec bale i otimaju sve sto valja...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi