Srebro stiže u BiH: Pogledajte još jednu sjajnu utrku Lane Pudar i maestralan finiš
FOTO: EPA

Malo nedostajalo do zlata

Srebro stiže u BiH: Pogledajte još jednu sjajnu utrku Lane Pudar i maestralan finiš

Haris Zilić

Lana Pudar (18) je još jednom oduševila sportsku javnost u Bosni i Hercegovine i osovjila 20. jubilarnu medalju na velikim takmičenjima.

Naša najbolja sportistkinja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila srebrenu medalju u disicplini 200 metara delfin.

Za Lanu je ovo primarna disciplina, a naša najbolja sprotisktinja je finalnu utrku završila na drugom mjestu i osvojila srebrenu medalju u vremenu 2:08.15.

Zlato je osvojila Helena Rosendhal Bach iz Danske s vremenom 2:07.88, a bronzu je osvojila Boglarka Telegdy Kapas iz Mađarske s vremenom 2:08.22.

Ponovo je Lana plivala u svom stilu. Na početku dosta rezervisano, skupljaja je snagu, a onda ludnica u finišu.

Oglasi

Kako samo to ona zna, Lana je povukla posljednjih 100 metara i sa šest pozicije stigla do treće.

U posljendjih 50 metara ušli smo u uzbudljiv finiš, malo je nedostajalo da Lana dođe i do zlatne medalje.

Ovu sjajnu utrku pogledajte u nastavku:

Još jedan odličan rezultat za našu plivačicu kojoj je Beograd došao i kao dio priprema za glavni događaj sezone, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Oglasi

Lana je u Beogradu nastupila i u disciplini 100 metara delfin gdje je zauzela osmo mjesto u finalu. Sa svojim timom odlučila je da preskoči 50 metara delfin nakon veoma zahtjevnih priprema.

Ispred Lane je još mjesec dana završnih priprema pred Pariz, a onda i trenutak koji svi čekamo, nastup na Olimpijskim igrama.

Za Lanu će to biti druge Olimpijske igre u karijeri, ali za razliku od Tokija, sada je mnogo iskusnija i sa dosta više medalja sa velikih takmičenja.

U disciplini 200 metara delfin ima vrijeme koje je među najboljim u svijetu i nadamo se da će Lana sa svojim timom dobro tempirati formu za Pariz.

Podsjetimo, Olimpijske igre u Pariz počinju 26. jula i trajat će do 12. augusta 2024. godine

Top Komentari

crni1000
Ti si nase zlato!
0 0
zakeroni
Jedna i jedina,LANA PUDAR !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti